Hello Meki®

Gyakori kérdések

Összegyűjtöttük számodra a leggyakrabban felmerülő kérdéseket.
Ha már a telefonos beszélgetés előtt szeretnél többet megtudni a munkáról, jó helyen jársz!
Mindent tudni szeretnék

Kérdezz-felelek

Mikor mehetek interjúra?
Először telefonon fogunk keresni beszélgetni egy picit, ezután ajánlunk Téged az étteremnek és kérünk neked egy interjú időpontot. Amint megkaptuk az időpontot, rögtön keresünk és leegyeztetjük veled. Ez általában 1-2 nap alatt le is zajlik. Fontos: ne menj el az étterembe anélkül, hogy megbeszéltünk volna egy konkrét időpontot!
Miket kérdeznek majd tőlem az interjún?
Eláruljuk! Görgess lejjebb és nézd meg interjú gyorstalpalónkat!
Felvételt nyertem. Mikor állhatok munkába?
Ez nagyban függ tőled is! Ha gyorsan elintézed a belépéshez szükséges papírokat, akkor nagyon hamar elkezdhetsz dolgozni: maximum 2-3 nap alatt be lehet fejezni minden ezzel kapcsolatos teendőt és már munkába is állhatsz. Utána az étteremtől is függ, hogy mikor tudnak téged fogadni az első napodra, de ha már készen vagy mindennel, mi szívesen megsürgetjük őket a mielőbbi kezdés érdekében.
Milyen órabérre számíthatok?
Ez kis mértékben éttermenként is változik, de mindenhol legalább br. 1550-1800 Ft/óra az alapbér, plusz ehhez jönnek még a juttatások.
Hogyan tudok extra bért és juttatásokat szerezni?
Van pár mód rá, hogy kimaxolhasd a havi fizudat. Ha este dolgozol, az alapbéredre még különböző pótlékok is rájönnek. Ez általában este 18:00 utáni munkavégzést jelent. Ünnepnapokon az alapbéred dupláját kapod meg minden ledolgozott órád után. Sok étteremben extra bónuszok is vannak! Például ha több esti műszakot vállalsz egy hónapban, vagy ha egy ismerősödet is magaddal viszed dolgozni, akkor további bónuszokat kapsz.
Mikor kapok fizetést?
Minden hónap 10-én utaljuk el az előző havi béredet. Amennyiben 10-e hétvégére esik, akkor már előtte pénteken megkapod a fizetésed.
Az utalás előtti minden napomra utaltok fizetést?
Nem, mindig az előző hónapban ledolgozott munkanapjaidat számoljuk el neked. Tehát amit július 1. és 31. között dolgoztál, azt kapod meg augusztus 10-én. Amit augusztus 1. és 31. között dolgoztál, azt szeptember 10-én. És így tovább! :)
Mennyire rugalmas a beosztásom?
A beosztásod teljes mértékben rugalmas, Te alakíthatod az órarended és egyéb programjaid függvényében. Általában kétheti bontásokban szokták elkérni a diákok ráérését az éttermek. Amennyiben valamilyen halaszthatatlan dolog akad, nyugodtan jelezheted az étteremben és cserélhetsz műszakot, de figyelj arra, hogy a műszakod előtt legkésőbb 48 órával mondhatod le az adott beosztásodat! Természetesen kivételt képez, ha lebetegszel; ilyenkor mutass be az étteremben egy igazolást és el is van intézve.
Mennyit dolgozhatok egy nap diákként?
18 év alatt napi maximum 8 órát, 18 év felett napi maximum 12 órát.
Az étkezésemről gondoskodtok?
Még jó hogy! Egy kis menü minden mekis munkavállalónak jár minden nap. Egyes éttermekben még akár extra finomságokat is választhatsz mellé, például fagyit vagy kávét is!
Kapok munkaruhát?
Természetesen, mindent biztosítunk számodra, amire a munkavégzéshez szükséged lesz.
Nincs egészségügyi kiskönyvem, enélkül is jelentkezhetek a Meki®-be?
Persze! Nyugodtan jelentkezhetsz akkor is, ha még nincs egészségügyi kiskönyved, elegendő akkor beszerezned, amikor felvételt nyertél az étterembe. Mi pedig segítünk is neked elkészíteni!
Kihez fordulhatok, ha kérdésem van vagy valamilyen problémám adódik?
Amennyiben még nem kezdtél el dolgozni és a belépési folyamat kapcsán van kérdésed, keress minket bátran a [email protected] -n. Ha már dolgozol és a fizetésedről akarsz kérdezni, szintén érdemes ide írnod. Szintén nekünk írj, ha változik valamilyen adatod. Ha viszont olyan dologról van szó, ami közvetlenül érinti a mekis munkádat (pl.: műszakot szeretnél módosítani, váratlanul közbejött valami), az étteremben a közvetlen feletteseddel vedd fel kapcsolatot.

Sosem voltál még állásinterjún?

Ezzel a néhány tippel simán veszed majd az akadályt!

1
Öltözködés
Nem kell túlöltözni, de legyél csinos. Válassz olyan ruhát, amiben kényelmesen érzed magad, például nadrágot egy inggel, galléros pólóval vagy blúzzal.
2
Kommunikáció
Ha tudod, hogy lámpalázas típus vagy, készülj fel otthon előre válaszokkal a lenti kérdésekre.
3
Extra tudás
Interjú előtt érdemes egy picit nézegetni az adott cég weboldalát, hogy jobban megismerd. Egy kis cégismerettel sok plusz pontot lehet szerezni minden állásinterjún.
4
Pontosság
Érkezz időben az interjúra, hiszen ez azt is előrevetíti, hogy a munkába is megbízhatóan, pontosan fogsz érkezni.

Milyen kérdésekre számíthatsz az interjún?

Mesélj magadról!
Miért a Meki®?
Erősségek - gyengeségek
Technikai kérdések

Mesélj egy kicsit magadról!

Talán a legnehezebbnek tűnő kérdés, ha nem voltál még állásinterjún, de ne ijedj meg, valójában csak egy rövid bemutatkozásról van szó. Mesélj egy kicsit arról, hogy hol tanulsz, mik a kedvenc tantárgyaid, hobbijaid vannak, esetleg milyen sportot űzöl vagy milyen iskolán kívüli programokra, foglalkozásokra jársz.

Miért szeretnél a Meki®-ben dolgozni?

Mesélj egy kicsit arról, hogy miért jelentkeztél a munkára. Nyugodtan elmondhatod, ha éppen gyűjtesz valamire, vagy zsebpénzt szeretnél szerezni, de ha adhatunk egy tanácsot: említsd meg azt is, hogy szeretnél belekóstolni a munka világába, tapasztalatot szerezni, vagy kipróbálni a munkával járó felelősséget.

Mit tartasz az erősségednek és a gyengeségednek?

Reméljük, hogy erősség kapásból jut eszedbe néhány. A gyengeség a kérdés nehezebb része - érdemes olyan gyengeséget említeni, ami akár pozitívumként is értelmezhető. Például: "Hajlamos vagyok túlterhelni magam."

Technikai kérdések

A fentieken túl fel fognak tenni néhány kérdést a ráéréseddel és a munkakezdéssel kapcsolatban is, így érdemes úgy érkezned az interjúra, hogy már ezeket is átgondoltad egy picit:

- Mikor tudsz kezdeni?
- Nagyjából hány órát tudsz vállalni egy héten?
- Tudsz-e esti műszakot vállalni? (persze csak ha már elmúltál 18 éves)
- Tervezel-e hétvégi műszakot vállalni?

Jelentkezz most!

Budapest
Vidék

"*" a kötelező mezőket jelöli

Neved*
Válaszd ki, hogy melyik kiemelt béres éttermünkben dolgoznál szívesen?*
Több éttermet is megjelölhetsz!

Adatkezelési nyilatkozat*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.